GÖZDE'NİN MUTFAĞI

24 Ekim 2007 Çarşamba

BAHÇIVAN KEBABI


Malzemeleri: 750 gr.kuşbaşı kuzu but veya kol eti, 3 orta boy domates (kabuğu soyulmuş, küp küp doğranmış), 2 adet iri patates (küp şeklinde doğranmış), 2 adet havuç (küp şekline doğranmış), 2 çorba kaşığı margarin, 2 adet soğan (ince kıyılmış), 1,5 su bardağı su, tuz, karabiber, kekik.
Yapılışı : Bir tencerede margarini eritin. Soğanı ekleyerek biraz kavurun. Soğanlar ölünce içine domatesleri de ekleyip, bir süre daha birlikte kavurun. Etleri ekleyin; etler saldıkları suyu çekene kadar karıştırarak kavurmaya devam edin. Su, havuç, tuz, biber ve kekiği ekleyin; güzelce karıştırın. Patatesleri ekleyin. Havuç ve patatesleri, yağda sote ettikten sonra da ekleyebilirsiniz. Bu şekilde daha lezzetli olur. Etler ve sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirip, sıcakken servis yapın. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: