GÖZDE'NİN MUTFAĞI

3 Kasım 2007 Cumartesi

TERBİYELİ KÖFTE


Malzemesi : 500 gr. orta yağlı kıyma, 1 avuç pirinç, Yarım demet kıyılmış maydanoz, 1 adet ince kıyılmış soğan, 1 çorba kaşığı margarin, tuz, karabiber, 2,5 su bardağı su
Terbiyesi : 1 limon suyu, 2 adet yumurta, 1 fincan su
Yapılışı : Kıymanın içine soğan, pirinç, maydanoz, tuz, karabiber koyup iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın. Unlanmış tepsiye dizin, tepsiyi sallayarak hepsini unlayın. Bir tencereye margarin, su, tuz koyup kaynatın. Köfteleri ilave edip, pirinçler uzayıncaya kadar pişirin. Limon suyunu, yumurtaları bir fincan su içinde çarpıp, pişirme suyuna ağır ağır karıştırarak ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp servis tabağına alın. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: