GÖZDE'NİN MUTFAĞI

18 Kasım 2007 Pazar

İZMİR KÖFTESİ


Malzemeleri : 500 gr. orta yağlı koyun kıyması, 2 orta boy soğan (rendelenmiş), 3-4 patates (İnce dilimlenmiş), 3 çorba kaşığı margarin, 3 domates (küp küp doğranmış), 2-3 dilim bayat ekmek içi, yarım demet maydanoz, tuz, karabiber, 1 cay bardağı kaynar su.
Yapılışı : Kıyma, soğan, ekmek içi, maydanoz, tuz ve biberi bir kapta iyice yoğurun. Parmak büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Patatesleri kızartıp bir tepsiye yerleştirin. Aynı yağda köfteleri kızartıp, patateslerin üzerine koyun. Tavada kalan yağda domatesleri koyup 1-2 dakika kavurun. Üzerine suyu ekleyip kaynatın. Bu karışımı köftelerin üzerine dökün. Kapak örtüp 5-10 dakika pişirin. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: