GÖZDE'NİN MUTFAĞI

24 Mayıs 2008 Cumartesi

Tuzlu Simit



MALZEMESİ:


2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yumurta, 5 kaşık nişasta, 1 paket margarin (oda sıcaklığında yumuşak), kabartma tozu, aldığı kadar un.


YAPILIŞI :


Yumurtanın sarısını ayırıp, yumurta akı ve diğer malzemeleri karıştırarak yoğurulur. Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır. hamurdan küçük parçalar kopararak simit şekli verilir. Benim yaptığım gibi kalıplada kesilebilir. Simitler önce yumurta sarısına sonra susama batırılarak yağlanmış tepsiye dizilir.

140 derecede 20 dakika üzerleri kızarana kadar pişirilir. AFİYET OLSUN.

2 yorum:

efsane dedi ki...

harıka olmuş valla.emeğinize sağlık.bır önerım var..et yemegı ceşitlerinden beklıyozz.saygılar..

gözde dedi ki...

efsane yorumun için teşekkür ederim önerinide değerlendiricem. beni izlemeye devam et.